Carsub

Our work

What we've created.

The road to succes

Aan het begin van de coronapandemie klopte Carsub.nl bij ons aan met een vernieuwend idee: ze wilden een merkonafhankelijk platform creƫren waar bedrijven en particulieren een auto-abonnement konden afsluiten, met de flexibiliteit om maandelijks van auto te wisselen. Dit idee was zo fris en onderscheidend dat het compleet afweek van de bekende businessmodellen in de Automotive branche. Met dit unieke concept moest ook het design op een lijn liggen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de traditionele benaderingen hier niet zouden voldoen.

Zo hebben we, van het begin tot het eind, Carsub.nl begeleid in hun reis van een innovatief idee naar een volledig functioneel, merkonafhankelijk auto-abonnementsplatform, dat zowel vanuit UX en UI perspectief aantrekkelijk is, als robuust en klaar voor toekomstige groei.

Custom CRM systeem
Een uniek platform heeft een uniek CRM systeem nodig. Er is een complex, maar gebruiksvriendelijk, custom CRM systeem ontwikkeld. Dit systeem fungeert als een soort centrale hub, die niet alleen zorgt voor de dagelijkse workflow, maar ook helpt bij het managen van de relaties met klanten, bedrijven en partners.
UI/UX Design
Om het doel van het platform te kunnen weerspiegelen, hebben we UI & UX design gecreƫerd dat nƩt zo fris en innovatief is als het concept van Carsub. Door het gehele proces op de website zo gemakkelijk en functioneel mogelijk te maken is er gezorgd voor een optimale gebruikerservaring op basis van behoeften en verwachtingen. Middels verschillende visuele ontwerpen, kleurenschema's en andere interactie-elementen is er een design gecreƫerd dat zowel functioneel als esthetisch is, allemaal geheel op maat.
Vorige slide
Volgende slide

Front-end development

Het design vereiste verschillende codes op maat, om het visueel tot leven te kunnen brengen. De kleuren, typografie en lay-out zijn zorgvuldig afgestemd op de merkrichtlijnen van Carsub Ć©n dragen bij aan een aantrekkelijke en eenvoudige navigatie voor de gebruikers. Door CSS-mediaquery’s te implementeren, hebben we ervoor gezorgd dat de website volledig responsief was en er geweldig uitzag op verschillende apparaten en schermformaten.

Voordat we aan de ontwikkeling van de front-end begonnen hebben we wireframes gecreƫerd. Wireframes zijn essentieel in het UI en UX designproces omdat ze ons in staat stellen om de structuur, lay-out en functionaliteit van het platform te plannen voordat we aan de eigenlijke ontwikkeling beginnen. Deze wireframes hebben we vervolgens samen met het team van Carsub bekeken en geoptimaliseerd, om er zeker van te zijn dat ze volledig in lijn waren met hun visie en doelstellingen. Hierdoor hebben we een design ontwikkeld dat naadloos aansluit bij het unieke auto-abonnementsconcept van Carsub!

Back-end development

Om tegemoet te komen aan de schaalbaarheidsvereisten en het potentieel van toekomstige partnerschappen, hebben we gekozen voor maatwerk ontwikkeling. Dit was een bewuste keuze; terwijl bestaande open-source oplossingen aantrekkelijk kunnen zijn vanwege hun kosteneffectiviteit en flexibiliteit, hebben ze vaak beperkingen die ze ongeschikt maken voor projecten met unieke eisen zoals deze.

De ontwikkeling van het platform betekende ook het opzetten van een robuuste en complexe database om een reeks gegevens op te slaan en te beheren. Deze database moest niet alleen in staat zijn om de grote hoeveelheden data aan te kunnen, maar moest ook flexibel en efficiĆ«nt genoeg zijn om het soepele wisselen van auto’s op maandelijkse basis te ondersteunen.

Partnership

Ons werk met Carsub.nl eindigde niet met de lancering van het platform. Integendeel, we zijn er trots op om te zeggen dat we nog steeds een integraal onderdeel van hun team vormen. Elke maand werken we aan het doorontwikkelen en verbeteren van het platform, om ervoor te zorgen dat het aan de veranderende behoeften en verwachtingen van de gebruikers blijft voldoen.

Bij elke update en verbetering nemen we zowel het UX als het UI design in overweging, om te zorgen voor een consistente en naadloze gebruikerservaring. De complexe database blijft ook evolueren, waardoor we efficiƫnter en effectiever om kunnen gaan met de groeiende hoeveelheid data.

Het project met Carsub.nl is een perfect voorbeeld van onze commitment aan langetermijnsamenwerkingen. We zijn niet alleen geĆÆnteresseerd in het bouwen en lanceren van innovatieve platformen, maar we zijn ook gepassioneerd over het ondersteunen van onze klanten bij hun groei en succes op de lange termijn. Daarom blijven we bij elke stap betrokken, van het initiĆ«le idee tot de doorlopende ontwikkeling en optimalisatie van het platform.

Bekijk onze andere cases